Davis Cup Split

Ingezonden stuk door Monique Hoogenhuizen en Rob Zoet.

Wij waren op vakantie in Split, even een weekje er tussen uit. Toevallig speelde onze nationale tennis-trots daar uitgerekend in die week de Davis-cup finals tegen Finland, Kroatie en de VS. Maaike (Fleskens) appte ons dat er gratis kaarten beschikbaar waren voor Nederlanders die in Split waren en die wilden komen om het team te steunen. Nou, dat trof een luisterend oor en dinsdag gingen wij naar de wedstrijd tegen Finland.
Wij (de Nederlanders) maakten 3x zoveel lawaai dan de Finnen en dus wonnen we! Nou ja…. van Tallon is wel bekend dat hij graag voor Nederlands publiek speelt en de steun wel fijn vindt. Van de anderen weet ik dat niet hoor. Maar het was supergezellig, werden gespot op de TV en keerden huiswaarts met een schorre keel.
Donderdag kregen we weer een vrijkaart, nu van de KNLTB rechtstreeks en togen we weer naar de hal. Wat een wedstrijd. Ontzettend goed tennis van Botic en Tallon en je gelooft het gewoon niet als je ziet dat ze de winst er uit slepen tegen de toptennissers van de VS: Francis Tiafoe en Tommy Paul.
De KNLTB heeft een speciale dame rondlopen die er voor probeert te zorgen dat er Nederlanders komen. We kregen gratis drankjes en leerden weer mensen kennen. En tevens werden we uitgenodigd voor een Meet & Greet in een grote club in Split. Daar kregen we ook weer drankjes en veel gezelligheid en maakten we kennis met ‘onze toppers’. Ze waren er allemaal en het is leuk te zien dat de jongens het onderling gezellig hebben en dat de sfeer goed is.
We hebben het heerlijk gevonden en zijn helemaal in de ban. We gaan in november dan ook naar Malaga en zijn er weer bij!
Interesse? Monique brengt je graag in contact met KNLTB-Top-Tennis.