Ladder

Als je mee doet aan de ClubLadder dan speel je wedstrijden op jouw niveau, wanneer jij wilt en zo vaak jij wilt. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. En het is bovendien ook nog een hele goede manier om andere leden te leren kennen. Goed bezig en gezellig!!

Er zijn 2 ladders: de ClubLadder Enkel en de ClubLadder Dubbel

Voor recreant tot competitiespeler: Clubladder is een leuke en snelle manier om nieuwe tennisspelers (mv) van jouw niveau op Never Out Houtrust te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je je eerste leuke wedstrijd. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.

Aan het begin van de volgende ronde ontvang je een email met contactinformatie van je tegenstander en hoe je de wedstrijd plant. Je beginpositie is gebaseerd op je speelsterkte. Daarna tellen alleen wedstrijdresultaten.

Spelregels
Inspelen is ongeveer 15 minuten en de wedstrijd 45 minuten. Dus samen een uur.
Voor dubbel geldt dezelfde inspeeltijd maar de wedstrijd duur 75 minuten, dus samen 1,5 uur.
Je kunt eventueel afspreken dat beide partijen even vaak serveren, dat is wel zo eerlijk.
Als er mensen staan te wachten op jouw baan dan kan je de tijd niet overschrijden, dat is wel belangrijk. Dat is inclusief baanvegen.
Je telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.
Dit hierboven is een samenvatting. De echte regels staan in de app en op de site van Clubladder.

Rondes
Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen
Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.
Elk jaar is verdeeld in seizoenen. Aan het eind van elk seizoen feliciteren we de beste en meest toegewijde spelers met hun prestaties. De beste 3 spelers worden ook toegevoegd aan de ‘Hall of Fame’, een historisch overzicht van eerdere winnaars.
Voor buiten-tennisclubs verdelen we het jaar in twee seizoenen: Een zomerseizoen (april – oktober) en een winterseizoen (oktober – maart). Clubs slaan het winterseizoen vaak over omdat de sportclub niet open is of omdat spelers liever alleen in de zomer willen spelen.