Toernooien overig

Voor het overzicht en de inschrijving van open toernooien dit jaar in de regio Zuid Holland, zie de: Toernooikalender 2024.

Voor een agenda van onze toernooien, zie Agenda.

Winter oliebollentoernooi
Aan het begin van het nieuwe jaar vindt op zaterdagmiddag het jaarlijkse oliebollentoernooi plaats met aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Er worden op deze middag dubbels gespeeld waarbij rekening wordt gehouden met speelsterkte maar waarbij het bovenal om de gezelligheid gaat. Tevoren inschrijven is niet nodig en inloop is ook tussentijds mogelijk. Wanneer de banen in deze periode niet bespeelbaar zijn, vindt wel de nieuwjaarsreceptie plaats, maar niet het toernooi.

Bratwurst und Schnaps toernooi
Dit toernooi vindt in februari in Duitse sfeer plaats. Het begint om 7 uur en er worden alleen dubbelpartijen gespeeld. Tussen de wedstrijden door kunnen de deelnemers zich laven aan overheerlijke broodjes Bratwurst met zuurkool en verschillende (Duitse) biertjes. Ook is er een shotjesbar.

Limoncello en Lasagne toernooi
Dit toernooi Dit wordt begin maart gehouden. Er wordt gezorgd voor een leuke indeling met wisselende dubbelpartners. Tussen de rondes kun je je te goed doen aan een heerlijke verfrissende Limoncello en voor de liefhebber sluiten we gezamenlijk af met heerlijke Lasagne.

Voorjaar openingstoernooi
Aan het begin van het officiële tennisseizoen (eind maart) vindt ieder jaar op zaterdagmiddag het Voorjaarstoernooi plaats. Het seizoen wordt dan gestart met gezellige, sportieve dubbels.

Kruiken toernooi
Het alom geroemde kruikentoernooi is het hoogtepunt van het jaar. Bij dit dubbeltoernooi wordt gestreden om de begeerde wijnkruiken. De gezelligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Ieder jaar wordt hier dan ook naar uitgekeken. Het kruikentoernooi vindt plaats op de eerste zaterdag in augustus.

Pannenkoekentoernooi
Dit is een weekenddag in de zomer waarbij kinderen met elkaar wedstrijden spelen en tussendoor worden getrakteerd op heerlijke pannenkoeken.

Kanonnentoernooi
Dit is een weekenddag in de zomer waarbij de kinderen de strijd aanbinden met ballenkanonnen op de tennisbaan. Zij moeten dan allerlei oefeningen doen en er wordt bijgehouden hoe goed die spelletjes worden gedaan. We strijden dan om de kanonskogel.

Ouder-Kindtoernooi
Op een zondag halverwege juli organiseerden we het jaarlijkse (groot)ouder /(klein)kind toernooi, bedoelt voor de jeugd t/m 17 jaar samen met hun ouder of grootouder.

Najaar snerttoernooi
Aan het einde van het seizoen (half oktober) is het jaarlijkse Snerttoernooi, ook op de zaterdagmiddag en ook hier worden dubbels gespeeld. Wanneer de banen bespeelbaar blijven, is het uiteraard mogelijk om in de periode na dit toernooi buiten te blijven tennissen.

Family and Friends toernooi
Op een zaterdagmiddag in november organiseren we het Family and Friends toernooi: lekker ballen met je vrienden of ‘slaande’ ruzie met je familie op de baan. Elke Houtruster kan zich inschrijven met een vriend(in) of familielid. Dit mag uiteraard ook een Houtruster zijn. Van 12.30 – 13.00 uur is de ontvangst met warme chocomel en slagroom. Daarna volgen 4 speelrondes van 50 minuten. Ter afsluiting is er van 17.00 – 18.00 uur een borrel en daarna eten op eigen initiatief.

Agenda
Bekijk ook de agenda voor de reeds ingeplande activiteiten.