Competitie uitleg

Uitleg over de competitie

Vrijdagavond competitie: 
Omdat de vrijdagavondcompetitie heel populair is geworden en verenigingen hierdoor vaak beperkte baancapaciteit hebben zal de voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld. De gemengde teams en de 8&9 teams starten één week eerder, op 1 april, en de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april en eindigen op 10 juni. Ieder team heeft dus in totaal 5 speeldagen. Het is mogelijk om in beide vrijdagavondcompetities uit te komen.
Je speelt dan 10 weken lang elke week. Alle teams spelen volledige wedstrijden.

Super tiebreak: 
Voor alle dubbelpartijen in de junioren en senioren competitie geldt bij een gelijke stand (1-1): geen derde set maar een supertiebreak tot en met 10 punten (2 punten verschil).

Dispensatie: 
Wil een speler voor meerdere teams uitkomen, waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt, dan is hiervoor dispensatie nodig. Is het verschil kleiner dan 2,0 punten dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende verenigingen.

KNLTB:
Tijdens de periodes van competitie wil je graag zien hoe je er als team voor staat: ben je in de race om kampioen te worden? Moet je hard strijden om niet te degraderen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe de andere teams in jouw poule het doen? Bekijk dan de actuele uitslagen en standen van de competitie. Leuk voor jezelf, maar ook voor de rest van de vereniging of familie en vrienden die willen bijhouden hoe jij en je team het doen in de competitie.
Voor actuele uitslagen en standen van de KNLTB competities kan je terecht op de KNLTB ClubApp.

KNLTB ClubApp:
De KNLTB ClubApp is dé ideale app voor tennissers. Via de app heb je toegang tot alle competitie- uitslagen en standen, het wedstrijdprogramma én jouw persoonlijke tennisinformatie zoals toernooiresultaten en je rating. Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen en actuele rating worden op iedere doordeweekse dag geüpdatet en de individuele wedstrijdresultaten, één keer in de week op dinsdag. Daarnaast vind je in de app het nieuws van jouw club, kun je eenvoudig een baan afhangen of een tennismaatje vinden. De KNLTB ClubApp bied je het gemak om alles te regelen vanuit één plek. Altijd en overal. Je kunt de App gratis downloaden en gebruiken.

MijnKNLTB:
Naast het gebruik van de app(s) kun je voor het meest actuele wedstrijdprogramma en de uitslagen en standen van alle KNLTB-competities altijd terecht op MijnKNLTB. Ga naar Competities, selecteer het jaartal en zoek de juiste competitie op. Wanneer je de juiste competitie hebt gevonden, kan je de naam van de vereniging zoeken. Daarna verschijnt er een lijst van alle teams die op de ingevoerde vereniging meedoen aan de betreffende competitie. Je kan nu het team selecteren waarvan je graag de actuele uitslagen en standen zou willen bekijken.

Indelingen en uitslagen:
Voor wedstrijdschema’s en team gaat u naar deze pagina.
De indelingen en uitslagen van de competities publiceren we in nieuwsberichten. Die kunt u hier inzien.