Jubileum 10 jaar Houtrust

Dat was boffen op 22 juni, want daar was opeens de langverwachte zon. Geen angstige blikken op de verschillende buienradars om afgelastingen vanwege de regen. Het begin van de zomer werd op ons park gevierd, met houten rackets om mee te tennissen, met veel gin-tonics, met aardbeien met slagroom (glimlach naar Wimbledon), met retro-tenniskledij, met een heerlijke barbeque en uiteindelijk een spetterend feest. Houtrust was vrolijk aangekleed met allerlei versierselen, de stemming was mede daardoor opperbest en er waren nog redelijk wat oud-leden om de redenen van het feest nog wat meer luister bij te zetten. Want waar ging het feest nu wérkelijk om? Er was bij sommigen wat onduidelijkheid over, maar dan hebben we altijd Jos nog om het allemaal even haarfijn uit de doeken te doen.

In haar speech vertelde ze het uitgebreid en heel precies: Never Out bestaat nu 70 jaar, de vereniging speelt nu 15 jaar op park Houtrust en de stichting die ons park beheert doet dat nu voor het 10e jaar op rij. Vandaar het opschrift van dit artikel. Samen met de feestcommissie die Never Out rijk is, is de stichting verantwoordelijk geweest voor het mooie feest. Heel veel dank namens allen!!
Maar hoe was dat nou eigenlijk: tennissen met houten rackets? De meningen waren verdeeld, want waar de een zich herhaald versloeg omdat het racketblad wel érg klein is, speelde een ander ermee of het de gewoonste zaak van de wereld was. Zal wel iets met tennistalent te maken hebben.

Hilarisch was het soms in ieder geval wel, want de veerkracht van de bespanning is wel zodanig anders dan we gewend zijn met ons moderne materiaal, dat de controle over het racket vaak ver te zoeken was. Goed voor het verhogen van de ontspannen feestvreugde was het in ieder geval!
En dan ga je naderhand naar huis met een allesoverheersend gevoel: wat is Never Out toch een fantastische, bloeiende vereniging met zoveel enthousiaste vrijwilligers, bestuursleden en actieve tennissers. Op naar een volgend jubileum!!
Benjamin Boers.

Hieronder vindt u 3 fotoseries van het toernooi met prijsuitreiking, de borrel en de bbq.

Fotoserie toernooi en prijsuitreiking

Klik op de eerste afbeelding en daarna kunt u scrollen met pijltjes naar rechts.

Fotoserie borrel

Klik op de eerste afbeelding en daarna kunt u scrollen met pijltjes naar rechts.

Fotoserie BBQ

Klik op de eerste afbeelding en daarna kunt u scrollen met pijltjes naar rechts.