Inschrijven voorjaarscompetitie 24

Je kunt je weer inschrijven voor de voorjaarscompetitie! Laat het de Technische Commissie (TC) uiterlijk 22 december weten als je mee wilt doen via tchoutrust@hotmail.com. Geef daarbij aan aan welke competitievorm je mee wilt doen. Alle opties vind je op de site van de KNLTB. De TC zorgt voor de inschrijving bij de KNLTB.

De vrijdagavondcompetitie is nog steeds heel populair bij veel verenigingen en daarom speel je 5 speelrondes maar dan om de week, zodat er meer teams mee kunnen doen. Door dit besluit is er veel ruimte op de vrijdagavond. We kunnen in totaal plaats bieden aan 6 HD/DD teams en 6 GD/8/9 teams. Op de vrijdagavond worden vier dubbels gespeeld en daarom gaan we uit van minimaal vier spelers per team. Je mag je natuurlijk ook met minder of individueel opgeven, in dat geval proberen wij het team aan te vullen met spelers van een gelijke speelsterkte. 

De zaterdagcompetitie is ook nog altijd populair bij onze vereniging. Het maximum aantal teams op zaterdag is 8. Op deze wijze spelen er maximaal 4 teams thuis en kan er nog vrij worden gespeeld op 2 banen. Mochten zich meer teams dan 8 melden, dan zal de TC een besluit nemen over welke teams mee kunnen doen. We gaan uit van (in ieder geval) zes spelers per team. Dat betekent niet dat je je als team perse met zes spelers moet aanmelden. Minder is prima. Mogelijk dat je team dan aangevuld wordt met leden van dezelfde speelsterkte die ook graag competitie willen spelen. Met zes spelers is je team bovendien goed gevuld in geval van eventuele afwezigheid van een speler. 

Op zondagmiddag is er ook ruimte om competitie te spelen. Kijk op de site van de KNLTB naar de mogelijke vormen. We willen graag ook nogmaals de aandacht vestigen op de instapcompetitie op zondagmiddag voor beginnende tennissers, speelsterkte 8 en 9. Deze competitievorm biedt je de gelegenheid om in een ontspannen en gezellige sfeer kennis te maken met competitie spelen. Er worden per competitiedag twee dubbels gespeeld en je bent in totaal nooit meer dan twee uur bezig (compact spelen). 

De competitie start begin april. Je kunt je individueel opgeven of als team. Opgeven voor een competitieteam is niet vrijblijvend. Wanneer je je opgeeft, wordt er in principe alle competitiedagen op je gerekend. Overleg goed binnen je team hoeveel dagen je er kunt zijn! Zijn dat er toch te weinig, geef je dan op als reserve. Je naam komt dan op een lijst die we delen met alle aanvoerders, zodat zij je kunnen bellen als ze iemand nodig hebben.

Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar tchoutrust@hotmail.com of neem contact op met een van de TC-leden.